Coronavirus yüzünden Toyota, Türkiye’de üretime ara verdi

3161
Toyota, Türkiye'de üretime ara verdi

Türk otomotiv sektörünün önemli kuruluşlarından Toyota Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (COVID-19) salgını nedeniyle Türkiye’de üretime ara verdi

Yapılan duyuruda çalışanlarının sağlığına yönelik tedbirler kapsamında Sakarya’da bulunan fabrikada üretim faaliyetinin 21 Mart-5 Nisan tarihleri arasında durdurulduğu açıklandı.

Toyota’dan yapılan açıklaması şöyle: Çalışan sağlığını birinci önceliği olarak gören Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sağlık Bakanlığının kamuoyuna duyurduğu Coronavirus yayılmaması yönündeki tavsiyeleri doğrultusunda, iş ve toplumsal sağlığı desteklemek amacıyla tedbirler almaya devam ediyor.

Bu kapsamda iş güvenliği kültürünü benimseyen ve bunu kurumsal bir değer olarak gören Toyota Türkiye, çalışanlarının sağlığını güvence altına alma konusunda en üst düzeyde hassasiyet göstererek 21 Mart-5 Nisan tarihleri arasında 2 hafta süreyle üretime ara veriyor.

Önceki yıllarda sergilediği üretim ve ihracat performansını arttırmayı hedefleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, belirtilen süre sonunda oluşacak durumu gözden geçirerek üretim faaliyetlerini sürdürmeyi hedeflemektedir.