FCA CEO’su Sergio Marchionne vefat etti

19021

Otomobil dünyası yasta. Sektör çok önemli bir değeri kaybetti. Fiat Chrysler Automobiles’in Başkanı ve CEO’su, Ferrari’nin Başkanı ve CEO’su, Maserati’nin Başkanı ve CNH Industrial’in Başkanı Sergio Marchionne 66 yaşında yaşama veda etti.

2009 yılında iflasın küllerinden Chrysler’i alıp, para üreten küresel bir otomobil üreticisi Fiat’a bağlayarak, adeta bir mucizeye imza atan Sergio Marchionne, Nisan 2019’da emekli olacaktı. Marchionne, son on yılda küresel otomobil endüstrisini doğru tahlil ederek, samimi değerlendirmeleriyle öncü oldu. Yorulmak bilmeyen rekabetçi ruhu ve benzersiz şeffaflığı ile birden çok rolü birden üstlenmesi ile sektöre örnek bir kişi olmuştu.

14 yaşında Toronto’ya göç etmişti

Marchionne savaş sonrası İtalya’da doğdu, savaşta hem büyük babası hem de amcası öldürüldü. Ailesiyle birlikte 14 yaşında Toronto’ya göç edinceye kadar İtalya’da yaşadı. Kanada’daki kolejlerde felsefe konuları üzerinde yoğunlaştı. Birkaç Kanadalı işletmede yönetim kademelerinde yükselerek işletme ve hukuk alanında başarılar elde etti. Büyük kuruluşların finansal ve yönetim yapılarını organize eden uzman, vergi uzmanı, avukat ve iş stratejisti olarak tanındı.