Fiat’tan Çanakkale’ye yeni tesis!

1866

Fiat, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan bayi ağına bir yenisini daha ekledi.

1971 yılından bu yana Balıkesir’de Fiat markasını başarı ile temsil eden Karahallılar Otomotiv’in Çanakkale’deki yeni tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgün Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Tutan, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ile pek çok sayıda misafir katıldı.

Açılış töreninde konuşan Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Koç Topluluğu’nun bayileri ile ilişkilerin çok eskiye dayandığına dikkat çekerek “Bu uzun yolculukta beraber olduğumuz pek çok bayimiz bulunuyor. Karahallılar Otomotiv de, bu yıl 50’inci yılını kutlayan Tofaş’ın 47 yılında bizimle beraber yürüyüp bizimle beraber büyümüştür” dedi.

“30 ilde birinci sıradayız”

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç da Fiat markasının büyüyen ürün gamı ve güçlü bayi teşkilatıyla pazarda ivme kazanmaya devam ettiğini belirterek geçen yılı 120 bin adetlik satış ve yüzde 13 pazar payı ile kapattıklarına dikkat çekti. Egea’nın bu dönemde ikinci kez üst üste en çok tercih edilen model olduğunu vurgulayan Aytaç, “Öte yandan Fiorino ve Doblo modellerimiz de geçen yıl sınıflarındaki liderliklerini sürdürdü. Bu yılın ilk çeyreğinde ise 18 bin adet seviyesinde satış gerçekleştirdik. TÜİK verilerine göre bu yılın ilk 2 ayında da 30 ilde liderliğimizi sürdürüyoruz” diye konuştu. “Otomotivde bir markanın sürdürülebilir biçimde büyümesi için güçlü ürünlerinin yanında muhakkak güçlü bir satış ve satış sonrası organizasyonu da olması gerekir” diyen Altan Aytaç, müşterilerin, ihtiyaçlarına cevap veren, onlar için değer yaratan hizmetler üretmenin en büyük öncelikleri olduğunu vurguladı.

Bu yaklaşımlarının en büyük örneği olarak da Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasını gösteren Aytaç, söz konusu uygulamayla müşteri deneyimini bir üst boyuta taşımayı hedeflediklerini söyledi: “Bayilerimizle birlikte büyüyor ve güçleniyoruz. Karahallılar Otomotiv’in, yaklaşık üç dönüm üzerinde, satış ve servis ve ikinci el hizmetlerini vereceği bu kapsamlı yeni tesis ile performansını daha da artıracağına, en önemlisi yüksek müşteri memnuniyeti yaratacaklarına inanıyorum” dedi.

Çanakkale’ye 2’nci yatırım

Karahallılar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yavuz da yaptığı konuşmada, 2008 yılından beri Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illerinde hizmet verdiklerini hatırlatarak Karahallılar’ın Fiat bayiliği ile Çanakkale’ye 2’nci yatırımı yapmaktan gurur duyduğunu dile getirdi: “Yeni araç satışı, satış sonrası servisi, yedek parça ve aksesuar hizmetleri ve ikinci el araç satışı gibi pek çok iş kolunda en iyi hizmeti tek çatı altında sunacağız. Bu hizmetlerin tümünü Çanakkale halkımız ile buluştururken en önemli gücümüz; deneyimli ekibimiz, kullandığımız en son teknolojiye sahip cihazlar ve yüksek hizmet kalitemiz olacak” dedi.