Pentagon, beş yıl boyunca UFO takibi için milyonlarca dolar harcamış

35705
Fotoğraf:The New York Times

Pentagon programını yürüten Robert Bigelow,  uzaylıların varlığından ve UFO’ların Dünya’yı ziyaret ettiğinden “kesinlikle emin” olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) gizli UFO (tanımlanamayan uçan cisimler) programı yürttüğü ortaya çıktı.

New York Times’da yer alan habere göre, 2007-2012 yılların arasında yürütlen İleri Uzay Tehdidi Tanımlama Programı ile tanımlanamayan ve çok yüksek hızlarda uçan cisimler tespit edilmeye çalışıldı. Çok az sayıda kişinin haberdar olduğu programa 22 milyon dolara mal olduğu ve programın yüksek maliyet nedeniyle sonlandırıldığı bildirildi.

New York Times’a göre program sona erdirilse de olağan dışı hava fenomenleri ve şüpheli objelerin günlük takibinin sürdürülüyor.

Projenin mimarı emekli Demokrat Senatör Harry Reid New York Times’a yaptığı açıklamada “Bu projeyi yürüttüğüm için üzgün değilim. Daha önce kimsenin yapmadığı bir şeyi yaptım” dedi.

Milyarder girişimci ve uzun süredir Senatör Reid’in arkadaşı olan Robert Bigelow, Pentagon programına tahsis edilen paranın çoğunu aldı. CBS’nin Mayıs ayında “60 Dakikalık” programında Bigelow, uzaylıların varlığından ve UFO’ların Dünya’yı ziyaret ettiğinden “kesinlikle emin” olduğunu söyledi.