Renault Grubu’nun Çin stratejisi belli oldu!

2035
City K-ZE

Yeryüzünde vebadan beter bir yıkıma neden olan Coronavirus (Covid-19) salgını otomotiv sektörünü temelden sarsarken, üreticiler yeni stratejiler belirliyor.

Renault Grubu, Çin’deki konvansiyonel binek otomobil satışlarını sona erdirdiğini açıkladı. Bunun yerine Japon ittifak ortakları Nissan ve Mitsubishi ile küresel stratejisinin bir parçası olarak Çin’de hafif ticari araçlara (LCV) ve elektrikli araçlara (EV) odaklanacak.

Renault Grubu bugün Çin Pazarı için yeni stratejisini açıkladı. Renault, elektrikli araçlar (EV) ve hafif ticari araçlara (LCV) odaklanacak.

Artan kentleşme, e-ticaretin yaygınlaşması, şehir içi ulaşım planları ve çok yönlü müşteri kullanımları, LCV pazarının Çin’de hızla değişmesine neden oluyor. Pazar 2019 yılında 3,3 milyona ulaştı ve istikrarlı bir yukarı yönde ivme kazanıyor. Bu durum Renault’nun Çin stratejisini değiştirmesindeki en önemli etken oldu.

Renault uzmanlık ve teknolojileri ile şimdi Çin’de Jinbei modellerini modernize edecek ve 2023 yılına kadar toplam 5 temel model ile ürün gamını genişletecek.

Renault, Çin elektrikli araç pazarına göz dikti!

2019 yılında satılan 860.000 elektrikli araçla Çin, dünyanın en büyük EV pazarı. EV satışlarının 2030 yılına kadar Çin pazarının % 25’ine ulaşması bekleniyor.

Renault Grubu EV’de öncü üretici ve 2011’den beri dünyada 270.000’e yakın elektrikli araç sattı. Çin’de rekabet eden ilk ortak girişimin ürünü olan elektrikli otomobil Renault City K-ZE’nin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesiyle Çin’de güçlü bir rekabet avantajı elde etti.

Renault Grubu, K-ZE’yi dünya çapında bir otomobil haline getirmek için eGT içindeki Nissan ve Dongfeng ile ortaklığını güçlendirmeyi bekliyor. Avrupa için “Dacia Baharı” konseptine dayanan bir model de 2021’den itibaren Çin pazarında da satışa sunulacak.

Renault Grubu’nun yerel üretici ortağı olan JMEV, Renault’nun desteği ile 2022’de 4 ana model ile Çin EV pazarının yüzde 45’ini almayı hedefliyor. Asya pazarında JMEV, 2015 yılında kuruluşundan bu yana çevik ve verimli bir EV oyuncusu olarak biliniyor.

Renault Avrupa Pazarı’na, Nissan Çin Pazarı’na

Bildiğiniz gibi; Grubun üç otomobil üreticisi, Ocak ayında yeni “lider-takipçi” ittifak stratejisini açıklarken Nissan’ın Çin’de, Renault’nun Avrupa’da liderlik edeceğini ve Mitsubishi’nin Güneydoğu Asya’nın başına geçeceğini açıklamışlardı.

Bu yeni Çin stratejisi, Çin pazarında uzun vadeli varlığını sürdürmek ve Nissan ile sinerjiyi en üst düzeye çıkarmak için Renault’ya rekabet avantajlarını sağlayacak.