Son Dakika: Nissan Barselona’daki fabrikasını kapatıyor!

2405
Japon otomotiv şirketi Nissan

Nissan, ittifak kararları çerçevesinde ilk adımı attı ve İspanya Barselona’da bulunan fabrikasını kapatma kararı aldı.

Japon otomotiv şirketi Nissan, İspanya’nın Barselona kentinde bulunan ve 3 bin işçinin çalıştığı fabrikasını kapatma kararı aldı. Renault – Nissan – Mitsubishi ittifaki içinde yer alan şirket, İttifak’ın yeni aldığı kararlar çerçevesinde belli yerlerde ve belli ürünlerde aktif olacak ve o alanlarda liderlik yapacak.

Bakanlığa ve sendikaya bildirdi

Edinilen bilgilere göre Nissan Barselona’da bulunan fabrikasını kapatacağına dair kararını İspanya Endüstri, Ticaret ve Turizm Bakanlığı’na bildirdi. Ayrıca 3 bin işçinin de işine son verileceğini sendikaya iletti.

Bu kararın Nissan’a yaklaşık 1 milyar Euro’ya mal olacağı öne sürülürken; kapatılacağı duyurulan fabrikada üretilen modellerin Renault fabrikalarında üretileceği belirtildi.